Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Υποδοχή καλοκαιριού με δράσεις στην Τσαριτσάνη.


Του Γιάννη Κηπουρού.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου οι «Φίλοι του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης», τα μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου, ενεργοί πολίτες που αντιστέκονται στην αδιαφορία και ισοπέδωση των πάντων, βρέθηκαν στην Κρυόβρυση.
Με εργαλεία (χορτοκοπτικά, αλυσοπρίονα, τσάπες, φτυάρια, σκούπες κ.λ.π) ανέλαβαν δράση. Καθάρισαν από χόρτα δεξιά και αριστερά την κοίτη του ποταμού, από την γέφυρα έως την Κρυόβρυση. Φύτευσαν δένδρα, καθάρισαν από χόρτα τα μονοπάτια Νο1 και Νο7.  Καθαρίστηκε και έγινε μερική παρέμβαση (επέκταση ξερολιθιάς-πεζούλας) στην Κρυόβρυση. Σύντομα θα συνδεθεί και το νερό.

Αναδείχθηκε μετά από εξωτερικό καθαρισμό ο Νερόμυλος απέναντι από την Κρυόβρυση. (Ελπίζουμε να ενδιαφερθεί η δημοτική αρχή – πριν πέσει ολοκληρωτικά – για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του κτιρίου).

Με την δράση αυτή έδωσαν το στίγμα και το μήνυμα ότι, δεν πρόκειται να παρακολουθούν αμέτοχοι την παρακμή και τον μαρασμό που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Δίνουμε το ΠΑΡΩΝ και υποσχόμαστε για το ΜΕΛΛΟΝ.

Απέναντι στην αδιαφορία των «υπεύθυνων – ανεύθυνων» (μπλεγμένων στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και του φθηνού απολογισμού) απαντάμε με δράσεις, ελπίζοντας να συγκινηθούν οι «αρμόδιοι» για την διάσωση – ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ και είμαστε έτοιμοι για ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.


 
 
 
 
                                             
                                      

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ!!!!!!!